Passionsfrugtmousse

2 timer 20 min
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Passionsfrugtmousse

Dejlig nem passionsfrugtmousse, der kan laves dagen før - eller endnu tidligere, da den kan fryses. Denne opskrift på passionsfrugtmousse har masser af dejlig passionsfrugtsmag, da det er blevet muligt at købe frossen passionsfrugt, hvilket gør det billigere at frådse med den lækre frugt.

Ingredienser

Passionsfrugtmousse

4 blade Husblas
250 g Frossen passionsfrugt
3 Æg
100 g Sukker
¼ liter Piskefløde

Pynt

Citronmelisse

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Varm passionsfrugten op til lige under kogepunktet og tag gryden af varmen.
  • Sigt kernerne fra (gem 2 spsk kerner iblandet 1 tsk saft til pynt) og kom saften tilbage i gryden, stadig væk fra varmen.
  • Pisk de hele æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i passionsfrugtsaften.
  • Afkøl husblas-saften med lidt af æggesnapsen og vend det i resten af æggesnapsen.
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Rør æggeblandingen i flødeskummet i en tynd stråle.
  • Fordel passionsfrugtmoussen i 6 portionsglas og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.
  • Pynt med passionsfrugtkerner og citronmelisse - og server.

Passionsfrugtmousserne kan tilberedes dagen i forvejen, brug da kun 3 blade husblas. Mousserne kan også fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6953 kJ / 1662 kcal

Næringsindhold pr. 100g

911 kJ / 218 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 8,7 % 4,7 g
Kulhydrat: 34,4 % 18,4 g
Fedt: 56,9 % 14 g
Relateret video
Sådan bruger du husblas

https://www.arla.dk/opskrifter/passionsfrugtmousse/