Panna cotta
Panna cotta er enkel flødedessert af italiensk oprindelse. Panna cotta kan sagtens serveres som den er - simpel, blød og vaniljesød. Men panna cotta smager også skønt serveret med en syrlig frugtcoulis lavet på frosne bær - eller friske bær om sommeren. Panna cotta betyder 'kogt fløde' på italiensk, og det er en meget simpel dessert baseret på fløde kogt med sukker og vanilje. Panna cotta er en nem dessert til gæster, for den kan laves dagen før, hældes på små glas og stilles i køleskabet indtil lige før servering.
Ingredienser
Panna cotta
2 blade
Husblas
|
|
---|---|
1
Vaniljestang
|
|
½ liter
Piskefløde
|
|
1 dl
Sukker
|
Bærcoulis
100 g
Frosne bær eller jordbær
|
|
---|---|
50 g
Sukker
|
Pynt
Citronmelisse
|
---|
Sådan gør du
Bærcoulis
Pynt
Server panna cotta med et espressolåg - i stedet for coulis. Den stærke kaffe smager fantastisk til den vaniljesøde panna cotta. Server espresso'en i en lille kande ved siden af panna cottaen, så kan dine gæster selv hælde espresso'en over panna cottaen og dermed selv dosere mængden af kaffe.
Hvis opskriften indgår som en del af en større menu, kan den fordeles i 6 glas.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9601 kJ / 2295 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1292 kJ / 309 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 2,6 % | 1,9 g |
Kulhydrat: | 27,8 % | 21,1 g |
Fedt: | 69,6 % | 24,3 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.