Ovnbagte grøntsager
45 min
•
&format=webp)
En portion ovnbagte grøntsager er en perfekt måde at lave en ny ret ud af sine grøntsagsrester. Stort set alle slags grøntsager og rodfrugter kan bruges, de skal bare skæres i nogenlunde lige store stykker. Ovnbagte grøntsager smager skønt, og kan bruges alene eller som tilbehør til både fisk og kød.
Ingredienser
Ovnbagte grøntsager
1 kg
Blandede grøntsager og rodfrugter
|
|
---|---|
20 g
Smør
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
½ dl
Små rosmarinkviste
|
100 g
Salatost
|
---|
Linse-dressing
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
2 spsk
Sambal oelek
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1 dåse
Grønne linser i vand - drænet (ca. 240 g)
|
|
Frisk basilikum
|
Sådan gør du
Ovnbagte grøntsager
Linse-dressing
Der kan varieres med alle slags grøntsager - også uanset om de er tilberedte eller rå. Du skal selvfølgelig tænke på tilberedningstiden bliver forskellig. Så start med at lægge de rå grøntsager ind i ovnen og vent med de tilberedte til de rå er næsten færdigbagte.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4550 kJ / 1088 kcal
Næringsindhold pr. 100g
283 kJ / 68 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 17,6 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 41,5 % | 6,9 g |
Fedt: | 40,9 % | 3,1 g |
