Ostesuppe og smørristede franskbrødstern
30 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Ostesuppe og smørristede franskbrødstern er både cremet, fyldig og fyldt med smag. En rigtig lækkerbidsken. Mager er ostesuppen ikke, men du kan jo komme lidt flere porrer i....hvis du synes. Opskriften er en rigtig Karolineklassiker. Vi har opdateret ostesuppen med et nyt og mere moderne billede, men opskriften har vi ikke pillet ved. Den skal have lov at stå, som dengang i 1983, hvor opskriften på ostesuppe var med i det husstandsomdelte hæfte fra Arla Karolines Køkken®.
Ingredienser
Ostesuppe
25 g
Smør
|
|
---|---|
2 spsk
Hvedemel
|
|
1 liter
Grøntsagsbouillon
|
|
200 g
Flødeost i mindre stykker
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
1
Porre i meget tynde ringe (ca. 175 g)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Smørristede franskbrødstern
4 skiver
Franskbrød uden skorper (ca. 100 g)
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
1 tsk
Mild paprika
|
Pynt
Fintsnittet porretop
|
---|
Sådan gør du
Ostesuppe
Ristede franskbrødstern
Ved servering
Nu om dage vil vi de fleste nok synes at det er lige lovlig tung kost at spise sig mæt i. Men ostesuppen smager dejligt, så som en lille forret bliver den bare lækker. Som forret er der til ca. 8 personer.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7146 kJ / 1708 kcal
Næringsindhold pr. 100g
434 kJ / 104 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 7,8 % | 2 g |
Kulhydrat: | 23 % | 5,9 g |
Fedt: | 69,2 % | 8,1 g |
