Ostecreme - af skønne osterester

Ostecreme - af skønne osterester

15 min
Brug resterne fra osteskuffen eller ostebordet og lave en skøn ostecreme. Her får du en opskrift på ostecreme, som du kan bruge til madpakken, til dip, til din morgenbolle eller aftensnack. Du kan bruge de osterester du har - du kan sikkert lide dem alle - og du kan sagtens varier i forholdet mellem ostetyperne. Smag til med de krydderurter du har og/eller brug andre krydderier.
https://www.arla.dk/opskrifter/ostecreme---af-skonne-osterester/

Sådan gør du

  • Kom osten i foodprocessoren og kør det til osten er blendet helt glat.
  • Tilsæt hytteost og mælk og kør ostecremen færdig.
  • Spæd evt. op med mere mælk, hvis ostecremen er for tyk.
  • Smag til med friskkværnet sort peber og friske krydderurter.

Spis ostecremen til sprøde knækbrød, kiks, ristet rugbrød og snackgrønt - eller brug den som smørelse i en sandwich.

Energiindhold for hele retten:

3684 kJ / 880 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1026 kJ / 245 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 29,5 % 17,8 g
Kulhydrat: 4,5 % 2,7 g
Fedt: 66 % 18,3 g

Ingredienser

200 g Revet cheddar- og maasdammerost og/eller andre osterester (også skimmelost)
½ dl Mælk eller anden blåskimmelost
100 g Blød ost, fx hytteost eller salatost
Friskkværnet peber
½ dl Friske krydderurter, fx purløg, persille eller ramsløg