One pot med linsepasta

25 min
One pot med linsepasta

One pot med linsepasta er nem aftensmad, hvor du får en masse gode råvarer samlet i en gryde. En one pot er nem og overskuelig - og giver ikke meget opvask, da alt tilberedes i samme gryde. I denne one pot bruger vi linsepasta, som har et højere indhold af protein og lavere kulhydratindhold end almindelig pasta - men du kan naturligvis også bruge almindelig pasta - gerne penne. Velbekomme!

Ingredienser

One pot

300 g Søde kartofler i små tern
250 g Linsepasta
150 g Revet mozzarellaost
250 g Skyllede hele cherrytomater
2 Rødløg i tykke både (ca. 150 g)
2 Store fed hvidløg i skiver
1 spsk Finthakket rød chilipeber
1 tsk Groft salt
6 dl Grøntsagsbouillon
100 g Skyllede babyspinatblade

Pynt

50 g Grofthakkede salte cashewnødder

Sådan gør du

One pot

  • Kom de søde kartofler i en mellemstor gryde og tilsæt pasta, mozzarella (gem lidt ost til pynt), tomater, rødløg, hvidløg, chili og salt.
  • Hæld bouillon ved, bring retten i kog og lad den koge ved jævn varme og under låg, i ca. 15 min., til pastaen er al dente - rør af og til.
  • Vend spinat i sammen med det sidste mozzarella.
  • Drys med cashewnødder og server direkte fra gryden.

Hvis du bruger almindelig pasta, kan det være retten skal have et par minutter mere, især hvis du bruger fuldkornspasta. Når pastaen er tilpas, er retten klar. Hvis du hakker hele chilien med kerner og de hvide vægge, får du en god styrke på chilien. Men chilier er meget forskellige i styrke, så smag dig frem.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7910 kJ / 1891 kcal

Næringsindhold pr. 100g

421 kJ / 101 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 27,7 % 6,9 g
Kulhydrat: 47 % 11,6 g
Fedt: 25,3 % 2,9 g
Relateret video One pot med linsepasta

https://www.arla.dk/opskrifter/one-pot-med-linsepasta/