Oksegryde med rødvinssauce
Oksegryde med rødvinssauce er en dejlig ret, som giver varmen på en kold dag. Kombinationen af den syrlige rødvinssauce og sødmen fra appelsin og gulerødder, giver en ret, som kommer hele smagspaletten rundt. Oksegryde med rødvinssauce smager skønt med kartoffelmos, kogte kartofler, ris eller pasta - mulighederne er mange. Server oksegryde med rødvinssauce til gæster eller på en helt almindelig hverdagsaften for familien.
Ingredienser
Oksegryde
20 g
Smør
|
|
---|---|
250 g
Rensede champignoner i hele og halve
|
|
300 g
Wokstrimler af okseklump eller -inderfilet
|
|
6
Flækkede bananskalotteløg (ca. 200 g)
|
|
1 spsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
½ dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
2 spsk
Hakket frisk timian
|
|
2 spsk
Finthakkede stilke af bredbladet persille
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
½ liter
Rødvinssauce
|
Stegte gulerødder
20 g
Smør
|
|
---|---|
6
Flækkede, skrællede gulerødder (ca. 450 g)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
3 dl
Blade af bredbladet persille
|
Tilbehør
kartoffelmos af 1 kg
Skrællede kartofler
|
---|
Sådan gør du
Oksegryde
Stegte gulerødder
Du kan tilsætte en smule vand, hvis du synes saucen er for tyk. Eller du kan jævne den med lidt saucejævner, hvisdu synes den er for tynd - det er en smagssag. Tilsæt evt. 1 tsk sukker eller honning, hvis du synes saucen er for skarp.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9456 kJ / 2260 kcal
Næringsindhold pr. 100g
330 kJ / 79 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 26,4 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 46,3 % | 9 g |
Fedt: | 27,3 % | 2,4 g |
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.