Okonomiyaki - Japanske madpandekager

Okonomiyaki - Japanske madpandekager

45 min
Japan er et gastronomisk mekka, der i den grad er ved at vinde indpas i den vestlige verden. Vi har i mange år kendt til sushi, men nu har mange af de andre rigtig gode retter også fundet vej til vores spisebord. Okonomiyaki er det japanske bud på en madpandekage. Hovedingredienserne i okonomiyaki er kål, mel, æg og en smagsgiver - vi bruger den japanske miso. Og så serverer vi vores okonomiyaki med friske forårsløg og bonitoflager, som er flager af tørret tun. Du kan også servere den med fx tørret tang. Traditionelt tilberedes okonomiyaki ved bordet på en varm stålplade, men du kan sagtens anvende en stegepande, som vi gør her.
https://www.arla.dk/opskrifter/okonomiyaki---japanske-madpandekager/

Sådan gør du

Okonomiyaki sauce
  • Bring alle ingredienserne, på nær majsstivelse, i kog under omrøring i en tykbundet gryde.
  • Rør majsstivelsen med lidt vand, og hæld den i saucen, stadig under omrøring.
  • Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 3 min.
Madpandekager
  • Pisk æg, hvedemel, vand, miso og salt sammen i en skål.
  • Lad halvdelen smørret smelte i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Steg halvdelen af hvidkålen og forårsløgene (gem de grønne toppe til pynt) i ca. 1 min.
  • Hæld halvdelen af æggeblandingen i panden og skru ned til meget svag varme, tryk forsigtigt i blandingen, så alt kål bliver dækket.
  • Læg låg på panden og bag pandekagen i ca. 5 min ved jævn varme.
  • Vend den og bag færdig uden låg i ca. 5 min.
  • Hold pandekagen varm.
  • Gentag med resten af ingredienserne.
  • Pynt pandekagerne med fraiche, toppen af forårsløgene og tang eller bonito flakes.
  • Server straks med resten af fraichen, okonimiyaaki sauce og evt. mere tang eller bonito flakes.

Du kan i stedet for miso anvende dashi.

Energiindhold for hele retten:

7054 kJ / 1686 kcal

Næringsindhold pr. 100g

423 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 17,5 % 4,4 g
Kulhydrat: 51,4 % 12,8 g
Fedt: 31,1 % 3,6 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

Okonomiyaki sauce
½ dl Japansk sojasauce
½ dl Worcestershiresauce
½ dl Vand
2 spsk Sukker
2 spsk Hvidvinseddike
2 tsk Fintrevet frisk ingefær
1 tsk Majsstivelse
Madpandekager
6 Æg
180 g Hvedemel (ca. 3 dl)
2½ dl Vand
2 spsk Mørk miso
1 tsk Groft salt
20 g Smør
500 g Fintsnittet hvidkål
3 Fintsnittet forårsløg
1 dl Fraiche
1 dl Tørret tang eller bonito flakes