De norske klejner smager naturligvis allerbedst, når de er nykogte. De egner sig ikke til at gemme i en dåse. Så er det meget bedre at fryse dem og derefter lune klejnerne. Du kan komme en dråbe eller to gul pastafarve i glasuren, hvis du vil have dem til at ligne de norske klejner fra bageren.
I Norge hedder de små klejner fattigmann. Ikke fordi det var en kage for fattigmand, men fordi ingredienserne var så dyre at bageren stod tilbage som en fattig mand.
De færdige norske klejner kan fryses - uden glasur. Lun dem inden servering, fx på en brødrister og pynt dem derefter med glasur.
15114 kJ / 3612 kcal
1505 kJ / 360 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 5,7 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 46,5 % | 41,2 g |
Fedt: | 47,8 % | 19,4 g |
Du kan pynte dine donuts med sukker, glasur i valgfri farve og mønster - eller dyppe dem i donut glaze, som er en tyndtflydende glasur. Donuts kan også pyntes med slik, chokolade, friske bær - kun fantasien sætter grænser...
100 g
Smør
|
|
---|---|
2 dl
Mælk
|
|
25 g
Gær
|
|
1
Sammenpisket æg
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
5 spsk
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
400 g
Hvedemel
|
1 kg
Palmin
|
---|
50 g
Flormelis (ca. 2 dl)
|
|
---|---|
¾ spsk
Friskpresset citronsaft
|