Nøddekage med muligheder

Nøddekage med muligheder

Nøddekagen er fantastisk som den er, men du kan også servere den med frugt, flødeskum, is, bærcoulis eller du kan flække den til lagkagebunde
https://www.arla.dk/opskrifter/noddekage-med-muligheder/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovnvarme.

  • Smelt smørret i en gryde og hæld mælken heri. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Bland hvedemel, hakkede hasselnødder og bagepulver og vend det forsigtigt i æggesnapsen skiftevis med smørblandingen.   Beklæd bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Pensl formens kant med smør, drys med rasp og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen – dæk kagen med bagepapir, hvis den er ved at blive for mørk. Lad kagen køle lidt af på en bagerist. Løft den ud af formen og lad den køle helt af.   Smelt chokoladen i en skål i vandbad og pisk smørret i. Fordel den varme chokolade på kagens top. Læg de hele hasselnødder på og lad chokoladen stivne.   Server kagen sammen med frisk frugt.
Energiindhold for hele retten:

20988 kJ / 5016 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1226 kJ / 293 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 5,5 % 4 g
Kulhydrat: 44,1 % 31,8 g
Fedt: 50,4 % 16,7 g

Ingredienser

150 g Smør
1 dl Mælk
2 Æg
250 g Sukker (ca. 3 dl) (ca. g)
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
100 g Fintmalede hasselnøddekerner
2 tsk Bagepulver
15 g Smør - til pensling
3 spsk Rasp
100 g Mørk chokolade
10 g Smør
100 g Hasselnøddekerner
Hertil
600 g Frisk frugt, fx mangofrugt, appelsinfileter og/eller ananas