Nemt ostebrød på grill

Nemt ostebrød på grill

30 min
Ostebrød på grill er nemt og lækkert tilbehør til sommerens grillmad. Dette ostebrød dufter skønt, når det bages på grillen - og så smager det helt fantastisk. Du kan lave ostebrødet med et godt brød fra bageren - eller du kan bage brødet selv. Det kræver naturligvis lidt længere tid i køkkenet, hvis du selv vil bage brødet. Uanset hvilken løsning du vælger, så er denne opskrift på ostebrød på grill altid et hit.
https://www.arla.dk/opskrifter/nemt-ostebrod-pa-grill/

Sådan gør du

Nemt ostebrød på grill
  • Skær dybt ned i brødet på begge leder (men ikke helt igennem), så der fremkommer et ternet mønster.
  • Fordel ostetern og rosmarin i snittene.
  • Grill ostebrødet ved indirekte varme - til osten er smeltet og skorpen er sprød.
  • Tag brødet af grillen, drys med salt og pynt med friske rosmarinkviste. Server ostebrødet lunt.
Grill
  • 15-20 min ved indirekte varme.

Når du griller ved indirekte varme, skal maden placeres, så den ikke ligger direkte over kul eller gasblus. Hvis du griller med kul, så placer kullene i hver sin side af grillen. Hvis du bruger en gasgrill, så tænd blussene i siderne af grillen - så kan du grille ved indirekte varme midt på grillristen. Har du en kuglegrill, så fordel kullene rundt langs siderne og grill ved indirekte varme i midten. Samme princip kan du bruge ved en kugle-gasgrill - tænd kun den yderste ring med gasblus, så har du en god flade midt på grillristen til at grille ved indirekte varme.

Energiindhold for hele retten:

2277 kJ / 544 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1116 kJ / 267 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 29,7 % 19,5 g
Kulhydrat: 17 % 11,2 g
Fedt: 53,3 % 16,1 g

Ingredienser

Nemt ostebrød på grill
1 Brød, fx ølandshvede
150 g Mozzarellaost i tern
½ dl Rosmarinkviste
1 tsk Flagesalt
Pynt
Rosmarinkviste