Nemme kernestykker med ske

1 time 15 min
Fryseegnet
Nemme kernestykker med ske

Her får du opskriften på de nemmeste og lækreste kernestykker – dejen er rørt lynhurtigt sammen og sat på køl. Dagen efter sætter du blot bollerne på bagepladen med en ske. Genial opskrift, hvis du vil have friskbagte sprøde boller flere dage i træk – dejen kan gemmes og bages over flere dage. Ingredienserne kan du skifte ud, så brug blot den type grove mel, mejeri og kerner, du har på hylderne. Bemærk også tip om, hvordan du kan bruge hvad du har i køleskabet af mælk, yoghurt etc.

Ingredienser

Kernestykker

3 dl Kærnemælk, A38, ymer, yoghurt eller tilsvarende
5 dl Koldt vand
10 g Gær
100 g Revet frisk frugt eller grønt (fx gulerod, squash, rødbede, græskar, æble eller pære)
4 dl Havregryn (ca. 125 g)
2 dl Fuldkornshvedemel eller anden fuldkornsmel (ca. 100 g)
1½ tsk Groft salt
500 g Hvedemel
2 dl Blandede kerner og frø, fx græskarkerner, sesamfrø eller lignende

Sådan gør du

Kernestykker

  • Kom vand, syrnet mejeriprodukt, gær, revet frugt og/eller grønt, havregryn, fuldkornsmel og salt i en skål og rør det godt sammen.
  • Tilsæt hvedemel og slå dejen godt sammen med en grydeske – dejen skal være fugtig. Drys kernerne på toppen af dejen. Dæk skålen med fx et låg eller en pose og stil dejen i køleskabet natten over eller mindst 8 timer.
  • Tænd ovnen og sæt en bradepande til opvarmning i ovnen på nederste rille.
  • Når ovnen er varm: Dyp 1 spiseske i vand, og form det antal boller du skal bruge, ved at sætte klumper af den bløde dej på en plade med bagepapir.
  • Sæt straks bollerne i ovnen (ellers falder de sammen) og smid ca. 1 dl vand i den varme bradepande nederst i ovnen. Luk straks ovnlågen, så dampen bliver i ovnen.
  • Bag bollerne i 15-20 min. ved 250° - varmluft – de bliver ekstra sprøde af dampen, så sørg for at holde ovnlågen lukket under hele bagningen. Træk de varme boller over på en bagerist og lad dem køle af.
  • Gem resten af dejen til dagen efter, eller bag endnu en portion boller af resten af dejen.

Du kan bruge det syrnede produktet du har i køleskabet - og så justere konsistensen med vand. Enten 3 dl kærnemælk eller fx 2 dl skyr eller yoghurt, suppleret med 1 dl vand.

Når dejskålen er tom, så laver du blot en ny portion dej i skålen. Du skal endelig ikke gøre skålen ren. Dejen, der er tilbage på kanterne virker som surdej, så det næste hold boller bliver kun endnu bedre.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14162 kJ / 3385 kcal

Næringsindhold pr. 100g

792 kJ / 189 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 13,5 % 6,3 g
Kulhydrat: 66,5 % 31 g
Fedt: 20 % 4,3 g
Relateret video Nemme kernestykker med ske

Her får du opskriften på de nemmeste og lækreste kernestykker – dejen er rørt lynhurtigt sammen og sat på køl. Dagen efter sætter du blot bollerne på bagepladen med en ske

https://www.arla.dk/opskrifter/nemme-kernestykker-med-ske/