15-20 min. ved 250° - varmluft.
Du kan bruge det syrnede produktet du har i køleskabet - og så justere konsistensen med vand. Enten 3 dl kærnemælk eller fx 2 dl skyr eller yoghurt, suppleret med 1 dl vand.
Når dejskålen er tom, så laver du blot en ny portion dej i skålen. Du skal endelig ikke gøre skålen ren. Dejen, der er tilbage på kanterne virker som surdej, så det næste hold boller bliver kun endnu bedre.
14162 kJ / 3385 kcal
792 kJ / 189 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 13,5 % | 6,3 g |
Kulhydrat: | 66,5 % | 31 g |
Fedt: | 20 % | 4,3 g |
Her får du opskriften på de nemmeste og lækreste kernestykker – dejen er rørt lynhurtigt sammen og sat på køl. Dagen efter sætter du blot bollerne på bagepladen med en ske
3 dl
Kærnemælk, A38, ymer, yoghurt eller tilsvarende
|
|
---|---|
5 dl
Koldt vand
|
|
10 g
Gær
|
|
100 g
Revet frisk frugt eller grønt (fx gulerod, squash, rødbede, græskar, æble eller pære)
|
|
4 dl
Havregryn (ca. 125 g)
|
|
2 dl
Fuldkornshvedemel eller anden fuldkornsmel (ca. 100 g)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
500 g
Hvedemel
|
2 dl
Blandede kerner og frø, fx græskarkerner, sesamfrø eller lignende
|
---|