Nem forret med stenbiderrogn

Nem forret med stenbiderrogn

15 min
Arbejdstid: 15 min
Stenbiderrogn... Når det endelig er sæson for havets guld, så er det med at nyde det i fulde drag! Her kommer inspiration til en nem forret med stenbiderrogn og sprøde rugbrødschips. Denne forret med stenbiderrogn kan både portionsanrettes i 4 små glas eller serveres som her i en lidt større skål ala konceptet 'chips med dip' - i en luksusudgave. Det er nemt, og det er luksus - og det er lækkert. Du kan lave en mindre portion og servere stenbiderrogn som snacks og/eller tapas i stedet for en fuld portion som forret.
https://www.arla.dk/opskrifter/nem-forret-med-stenbiderrogn/

Sådan gør du

  • Kom creme fraichen i en skål eller en dyb tallerken. Fordel stenbiderrogn herpå.
  • Hak rødløg fint og drys det over stenbiderrognen.
  • Stik ca. halvdelen af rugbrødschipsene ned i anretningen og pynt med dild.
  • Server straks med resten af rugbrødschipsene ved siden af.

Byt rugbrødschips ud med almindelige saltede kartoffelchips - så har du 'chips og dip' i en luksus udgave.

Når du køber stenbiderrogn hos fiskehandleren, så husk at spørge, om rognen er saltet. Hvis rognen ikke er saltet, så beregn ca. ½ tsk salt per 100 g renset stenbiderrogn.

Energiindhold for hele retten:

5395 kJ / 1289 kcal

Næringsindhold pr. 100g

930 kJ / 222 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 9,7 % 5,3 g
Kulhydrat: 25,7 % 14,1 g
Fedt: 64,6 % 16,2 g
Relateret video
Nem forret med stenbiderrogn

Se hvordan du laver nem forret med stenbiderrogn her. Stenbiderrogn... Når det endelig er sæson for havets guld, så er det med at nyde det i fulde drag.

Ingredienser

2½ dl Creme fraiche
100 g Stenbiderrogn - renset og saltet
1 Stort rødløg
150 g Rugbrødschips med salt
Pynt
Dildkviste