Nem chokoladekage i bradepande

2 timer
Arbejdstid: 15 min
Nem chokoladekage i bradepande

Opskrift på en nem chokoladekage i bradepande - lige til at servere! Prøv en virkelig lækker chokoladekage med glasur og evt. krymmel. Børne- og voksenvenlig chokoladekage i bradepande, som hurtigt hitter hos de lækkersultne og chokoladekagetrængende. chokoladekagen er super nem at lave - hæld alle ingredienserne i skålen på samme tid, pisk dem sammen og så i ovnen!

Ingredienser

Kagedej

350 g Sukker (ca. 4 dl)
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
4 spsk Kakaopulver
1 spsk Vaniljesukker
1 spsk Bagepulver
250 g Smør - smeltet
3 Æg
2 dl Kogende vand

Glasur

200 g Flormelis (ca. 4 dl)
3 spsk Vand

Pynt

Evt. kulørt krymmel og/eller spiseligt glimmer

Sådan gør du

Kagedej

  • Bland sukker, mel, kakao, vanilje og bagepulver sammen i en skål.
  • Hæld smeltet smør, æg og kogende vand heri. Pisk blandingen med en håndmixer - til den er ensartet og uden klumper (dejen er meget tynd, det skal den være).
  • Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir (ca. 25 x 30 cm).
  • Bag chokoladekagen nederst i ovnen Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn. NB! Lad kagen blive i ovnen til den er gennembagt, i nogle ovne skal den bage op til 15 min. mere.
  • Lad kagen afkøle i bradepanden.

Glasur

  • Rør flormelis og vand sammen og fordel glasuren på den afkølede kage.
  • Pynt med krymmel og spiseligt glimmer og server chokoladekagen direkte fra bradepanden.

Du kan sagtens bage chokoladekagen dagen før den skal spises. Pak bradepanden med kagen ind i en stor frysepose og stil den i køleskabet til serveringen.

Server evt. chokoladekagen med friske bær og vaniljeis, for at få en frisk og afkølende sommerdessert.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

20987 kJ / 5016 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1472 kJ / 352 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 3,4 % 2,9 g
Kulhydrat: 56,4 % 48,8 g
Fedt: 40,2 % 16 g
https://www.arla.dk/opskrifter/nem-chokoladekage-i-bradepande/