Muslinger og spaghetti i ostesauce

Muslinger og spaghetti i ostesauce

45 min
Friske, dampede blåmuslinger sammen med spaghetti og ostesauce....er du til muslinger vil du sikkert nyde denne skønne og nemme ret i fulde drag.
https://www.arla.dk/opskrifter/muslinger-og-spaghetti-i-ostesauce/

Sådan gør du

  • Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Bring bouillon og persillestilke i kog i en stor gryde. Tilsæt de rengjorte muslinger og kog dem ved jævn til kraftig varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål. Fjern perstillestilkene og smid de muslinger ud, der ikke har åbnet sig.
  • Kom kogelagen (ca. 2½ dl) tilbage i den rengjorte muslingegryde sammen med ostesauce, selleri, løg, citronskal, -saft, salt og peber. Bring saucen i kog og kog den i ca. 1 min. Tilsæt de kogte muslinger (med skal), persille og kapers. Bring atter saucen i kog og smag til. Server muslingesaucen sammen med nykogt spaghetti.
Energiindhold for hele retten:

9144 kJ / 2185 kcal

Næringsindhold pr. 100g

382 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 21,9 % 4,9 g
Kulhydrat: 58 % 13 g
Fedt: 20,1 % 2,1 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

1½ kg Friske blåmuslinger i skal
1 dl Grøntsagsbouillon
5 stilke Fra bredbladet persille
4 dl Ostesauce
½ Knoldselleri i tynde stave (ca. 300 g)
5 Rødløg i tynde både (ca. 300 g)
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
5 dl Hele blade af bredbladet persille (ca. 35 g)
4 spsk Kapers
Tilbehør
300 g Tørret spaghetti - koges