Mørbrad i fad med æblesalat

Mørbrad i fad med æblesalat

45 min
Mørbrad i fad eller koteletter i fad, det er en populær ret hos både børn og voksne. Her er den i en nem og dejlig version med karrysauce, æbler, porrer og rød peber.
https://www.arla.dk/opskrifter/morbrad-i-fad-med-ablesalat/

Sådan gør du

Bagetid:

17-18 min. ved 250° - traditionel ovn.

  • Skær mørbraden i 8 stykker og tryk dem lidt flade til bøffer. Lad smørret blive gyldent i en pande, tilsæt karry og lad det bruse af. Brun mørbradbøfferne ca. 1 min. på hver side. Læg dem i et ovnfast fad (ca. 18 x 22 cm) og drys med halvdelen af saltet og peber. Steg porrer, rød peber og æbler i ca. 1 min. og vend resten af saltet i. Fordel blandingen hen over kødet og hæld karrysaucen i fadet. Bag retten øverst i ovnen.
Æblesalat
  • Vend æbler og rosiner i citronsaft og læg det i et fad på en bund af rucola. Drys med salt og server salaten til mørbradfad og ris.
Energiindhold for hele retten:

10227 kJ / 2444 kcal

Næringsindhold pr. 100g

382 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 23,1 % 5,2 g
Kulhydrat: 52,3 % 11,7 g
Fedt: 24,6 % 2,5 g
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

1 Afpudset svinemørbrad (ca. 500 g)
25 g Smør
2 tsk Karry
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
1 Rød peberfrugt i strimler (ca. 150 g)
2 Røde æbler i både (ca. 250 g)
½ liter Karrysauce
Æblesalat
2 Røde æbler i meget tynde skiver (ca. 250 g)
50 g Rosiner
3 spsk Friskpresset citronsaft
50 g Renset rucolasalat
½ tsk Groft salt
Pynt
Fintstrimlet porretop
Tilbehør
3 dl Brune ris, parboiled - koges