Mokkadessert

1 time
Arbejdstid: 30 min
Mokkadessert

En skøn opskift på dessert med en perfekt kombination af kaffe, chokolade og flødeskum. Mokkadesserten er nem at lave og du kan have desserten klar i god tid inden den skal serveres - portionsanret i kopper, glas - eller en større skål, så man selv kan tage.

Ingredienser

6 blade Husblas
3 Æg (ca. 1½ dl)
85 g Sukker (ca. 1 dl)
125 g Mørk chokolade
1 dl Kold stærk kaffe eller 1 tsk pulverkaffe + vand
4 dl Piskefløde
1 dl Piskefløde - pisket til flødeskum
25 g Chokoladekaffebønner

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Riv chokoladen og vend den i æggesnapsen.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme.
  • Bland kaffen med husblassen og rør det i æggesnapsen.
  • Pisk fløden til flødeskum og vend det forsigtigt i den letstivnede æggeblanding.

Anretning

  • Hæld mokkadesserten i en glasskål eller 6 portionsglas og pynt med flødeskum.
  • Server mokkadesserten med drys af chokoladekaffebønner.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12950 kJ / 3095 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1294 kJ / 309 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 6,2 % 4,7 g
Kulhydrat: 25,6 % 19,5 g
Fedt: 68,2 % 23,9 g
Relateret video Sådan bruger du husblas

https://www.arla.dk/opskrifter/mokkadessert/