Medaljer
1 time
•
Arbejdstid: 30 min
•
Medaljer er en af de klassiske flødeskumskager fra bagerdisken. Her får du en nem opskrift på den helt klassiske medalje - med vaniljecreme og masser af flødeskum selvfølgelig...
Ingredienser
Vaniljecreme
2 dl
Mælk
|
|
---|---|
1
Æg
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
1 spsk
Majsstivelse eller hvedemel
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller 1 tsk vaniljepasta
|
Mørdej
200 g
Hvedemel
|
|
---|---|
4 spsk
Flormelis
|
|
125 g
Koldt smør i små stykker
|
|
1
Æggeblomme
|
2½ dl
Piskefløde
|
---|
Pynt
Glasur
|
|
---|---|
Jordbær
|
|
Finthakkede, grønne usaltede pistacienødder
|
|
Rød skovsyre
|
Sådan gør du
Vaniljecreme
Mørdej
Sådan samler du medaljerne
Bag evt. mørdejsbundene flere dage i forvejen og opbevar dem i en lufttæt beholder. Lav også gerne vaniljecremen på forhånd og opbevar den tildækket i køleskabet. Så skal du blot samle kagerne lige før serveringen.
Resterne af mørdejen kan rulles ud igen og udstikkes til mindre småkager. Pensl dem med sammenpisket æg og drys med fx kanelsukker eller perlesukker inden bagning.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10980 kJ / 2624 kcal
Energifordeling
Energifordeling | |
---|---|
Fiber: | - |
Protein: | 4 % |
Kulhydrat: | 37 % |
Fedt: | 59 % |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.