Marcipankonfekt

30 min
Marcipankonfekt

Konfekt med marcipan og nougat er en klassiker. I midten af denne marcipankonfekt gemmer der sig en overraskelse i form af en sprød hasselnød. Hjemmelavet marcipankonfekt smager fantastisk, og det er hyggeligt at forberede julens lækkerier. Marcipankonfekt kan som her formes som kugler - men fantasien bestemmer variationerne.

Ingredienser

20 Hasselnøddekerner

Marcipanpynt

50 g Marcipan
Sølvstøv

Marcipankonfekt

150 g Marcipan
75 g Blød nougat

Chokoladeovertræk

200 g Mørk chokolade

Sådan gør du

  • Rist hasselnødderne i en lille bradepande midt i ovnen i ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Gnid nødderne i et viskestykke, så de fleste skaller falder af. Lad nødderne køle af.

Marcipanpynt

  • Rul marcipanen tyndt ud, og udstik 20 små figurer, fx snefnug - gentag, hvis nødvendigt, et par gange.
  • Dyp snefnuggene i sølvstøv og stil dem til side.

Marcipankonfekt

  • Del marcipanen i 20 skiver (á ca. 4 mm).
  • Skær tilsvarende 20 tynde skiver nougat og fordel dem på marcipanstykkerne.
  • Fordel hasselnødderne på marcipanstykkerne med nougat.
  • Saml marcipanen godt om nougat og nød og rul dem til kugler.

Chokoladeovertræk

  • Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad.
  • Vend hurtig marcipankonfekten i chokoladen, stil dem på et stykke bagepapir og sæt marcipanpynt på.
  • Lad dem stivne ved stuetemperatur, og pynt evt. med lidt ekstra sølvstøv.

Opbevar konfekten tørt og køligt i en lukket beholder. Overskydende smeltet chokolade kan du fint lade størkne og bruge igen senere, fx til overtræk, som pynt eller i en kage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10466 kJ / 2501 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2114 kJ / 505 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 6,6 % 8,2 g
Kulhydrat: 44,5 % 55,3 g
Fedt: 48,9 % 27,9 g
Relateret video Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

https://www.arla.dk/opskrifter/marcipankonfekt/