Mandarin posset

3 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Mandarin posset

Mandarin posset er en utrolig dejlig og nem vinterdessert med ganske få ingredienser. Den er syrlig og sød og ideel hvis du vil have en let dessert, fx til julebordet. Hvor mange skaller opskriften rækker til, afhænger lidt af hvor store dine mandariner er, men der er til mindst 8 stk. Du vil sandsynligvis både have lidt mandarinsaft og flødemasse tilbage - saften kan du drikke og den sidste rest flødemasse kan du støbe i små glas. Brug mandariner eller clementiner med tyk skal så undgår du bedst at komme til at lave huller i skallerne. Desserten kan også laves med citroner - se link under opskriften.

Ny

Ingredienser

4 Mandariner
2½ dl Piskefløde
60 g Sukker
½ dl Saft fra mandariner

Pynt

skal fra 1 Mandarin (usprøjtet)

Sådan gør du

  • Halver mandarinerne og skrab frugtkødet ud i en si. Pres saften fra kødet og gem ½ dl.
  • Varm fløde og sukker i en gryde og lad det småkoge i ca. 3 min.
  • Tag gryden af varmen og kom mandarinsaften i.
  • Fordel flødeblandingen i de udhulede skaller.
  • Stil desserterne på køl i min. 3 timer eller til dagen efter.
  • Riv mandarinskal ud over dem lige inden servering.

Topping kan du variere men det er godt med syren fra mandarinskallen. Du kunne tilføje små filletter af mandarin for friskhed, lidt brændte mandler eller lidt knust, salt crumble.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4638 kJ / 1109 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1344 kJ / 321 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 2 % 1,6 g
Kulhydrat: 26,1 % 20,6 g
Fedt: 71,9 % 26,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/mandarin-posset/