Mandarin posset
Mandarin posset er en utrolig dejlig og nem vinterdessert med ganske få ingredienser. Den er syrlig og sød og ideel hvis du vil have en let dessert, fx til julebordet. Hvor mange skaller opskriften rækker til, afhænger lidt af hvor store dine mandariner er, men der er til mindst 8 stk. Du vil sandsynligvis både have lidt mandarinsaft og flødemasse tilbage - saften kan du drikke og den sidste rest flødemasse kan du støbe i små glas. Brug mandariner eller clementiner med tyk skal så undgår du bedst at komme til at lave huller i skallerne. Desserten kan også laves med citroner - se link under opskriften.
Ingredienser
4
Mandariner
|
|
---|---|
2½ dl
Piskefløde
|
|
60 g
Sukker
|
|
½ dl
Saft fra mandariner
|
Pynt
skal fra 1
Mandarin (usprøjtet)
|
---|
Sådan gør du
Topping kan du variere men det er godt med syren fra mandarinskallen. Du kunne tilføje små filletter af mandarin for friskhed, lidt brændte mandler eller lidt knust, salt crumble.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4638 kJ / 1109 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1344 kJ / 321 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 2 % | 1,6 g |
Kulhydrat: | 26,1 % | 20,6 g |
Fedt: | 71,9 % | 26,1 g |