Majskolber med koriandersmør

Majskolber med koriandersmør

45 min
Majskolber med koriandersmør er en fantastisk forret eller tilbehør til hovedretten. Glæd dig til at smage den lækre koriandersmør som smelter på de varme majskolber.
https://www.arla.dk/opskrifter/majskolber-med-koriandersmor/

Sådan gør du

Koriandersmør
  • Rør smør og de øvrige ingredienser sammen.
  • Lad det stå tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Rør smørret op inden serveringen og smag det til.
Majskolber
  • Træk dækbladene tilbage på hver majskolbe og bind en knude på dem. Fjern trådene og skyl dem.
  • Kom kolberne i kogende vand tilsat salt (dækbladene skal holdes over vandet) og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. eller til de er møre.
  • Hæld kolberne til afdrypning og server dem varme sammen med koriandersmør.

Dækbladene bevares kun, fordi de ser flotte ud. Du kan sagtens fjerne dem helt og også stokken de sidder på.

Damp majskolber (med bladene) i airfryeren ca. 20 min. ved 200°. Uden blade skal majskolberne have 15-20 min. ved 200°. Træk dækbladene tilbage på hver majskolbe og bind en knude på dem. Fjern trådene og de er klar til servering.

Energiindhold for hele retten:

6536 kJ / 1562 kcal

Næringsindhold pr. 100g

254 kJ / 61 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 10,2 % 1,5 g
Kulhydrat: 57,7 % 8,6 g
Fedt: 32,1 % 2,2 g

Ingredienser

Koriandersmør
50 g Blødt smør
2 tsk Hakket frisk koriander
¼ tsk Mild stødt chili
¼ tsk Fint salt
Friskkværnet peber
Majskolber
4 Majskolber
1½ liter Vand
1 spsk Groft salt