Madpandekager

Madpandekager

30 min
Fryseegnet
Madpandekager der smager. Her får du vores simple og lækre grundopskrift på en klassiske madpandekage, som du kan fylde med lige præcis det, du bedst kan lide. Fyld de lune pandekager ved bordet med fx stegte og rå grøntsager, rul dem sammen og server dem med en dip, eller fyld, rulg og gratiner dem med ost i ovnen. Madpandekagerne kan kommes i madpakken eller fryses ned og tages op efter behov. Husk at piske dejen godt første gang du hælder mælk i, så du undgår klumper - alternativt brug en stavblender til at blende dejen glat. Disse grove madpandekager kan også sagtens spises med sukker og syltetøj eller sukker og citronsaft - det er lækkert!
Prøv en version med flere {grøntsager}
https://www.arla.dk/opskrifter/madpandekager1/

Sådan gør du

  • Kom begge slags mel og salt i en skål og tilsæt halvdelen af mælken.
  • Pisk dejen helt glat og fri for klumper inden du tilsætter resten af mælken og pisker videre.
  • Smelt smørret i en pande og kom det i blandingen.
  • Tilsæt ét æg ad gangen og pisk dejen godt igennem.
  • Bag pandekagerne lysebrune på panden. Der bliver 8-12 stk alt efter størrelse og tykkelse.

Madpandekager er fantastiske, fordi du kan fylde dem med et væld af lækkert indhold. Prøv at eksperimentere med både salt og sødt fyld som ost, grøntsager, kød, chokolade og frugt. Du kan også tilføje krydderier eller urter direkte i dejen for at give dine pandekager ekstra smag og karakter.

Bliver konsistensen af dine madpandekager for tyk, så kan du tilføje lidt mere mælk. Konsistensen skal være let og flydende, så pandekagerne bliver lækre og luftige. Brug også gerne en non-stick pande for at undgå, at pandekagerne hænger fast eller brænder på. Smør panden let med smør eller olie, før du hælder dejen i. Det sikrer at madpandekagerne nemt kan vendes og bliver jævnt stegt.

Madpandekager kan med fordel fryses. Læg et stykke baepapir mellem hver pandekage, så hænger de ikke sammen, når du skal bruge dem igen.

Energiindhold for hele retten:

5153 kJ / 1232 kcal

Næringsindhold pr. 100g

680 kJ / 163 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 16,3 % 6,5 g
Kulhydrat: 39,4 % 15,8 g
Fedt: 44,3 % 8,1 g

Ingredienser

100 g Fuldkornsspeltmel
50 g Hvedemel
½ tsk Groft salt
4 dl Mælk
50 g Smør
3 Æg