I stedet for sojasauce og limesaft, kan du bruge en færdig ponzu, der er en sojasauce tilsat citrussaft. Det kan være citron, lime eller yuzu (en asiatisk meget aromatisk citrusfrugt). Du kan udelade brødet og i stedet servere linsesalaten som tilbehør til fx bøffer fra grillen.
Linsesalaten også dejligt med tern af fx cheddar ost i stedet for salatost.
9464 kJ / 2262 kcal
586 kJ / 140 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 19,9 % | 6,9 g |
Kulhydrat: | 50,7 % | 17,5 g |
Fedt: | 29,4 % | 4,7 g |
2 dl
Tørrede grønne linser, fx fra Puy (ca. 150 g)
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
|
1 tsk
Groft salt
|
20 g
Smør
|
|
---|---|
3
Porrer i tynde skrå ringe (ca. 375 g)
|
|
1
Gul peberfrugt i korte strimler (ca. 150 g)
|
|
1
Rød peberfrugt i korte strimler (ca. 150 g)
|
|
½ dl
Japansk sojasauce
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
200 g
Salatost i tern
|
---|
Fintstrimlet porretop
|
---|
300 g
Groft brød
|
---|