Lun salat med grønne linser

Lun salat med grønne linser

45 min
Lun salat med grønne linser er nem og hurtig aftensmad på dage, hvor det godt må være lidt let. Både let at lave maden, og når måltidet gerne må ligge let i maven. Den lune linsesalat er nem vegetarmad som indeholder linser, grøntsager og ost. Dertil en dejlig sky, der giver godt med umami, så I også føler jer mætte, selvom der ikke er noget kød. Lun salat med grønne linser kan også bruges som tilbehør til kød, fx grillede bøffer.
https://www.arla.dk/opskrifter/lun-salat-med-gronne-linser/

Sådan gør du

Linser
  • Skyl linserne godt i flere hold koldt vand. Lad dem dryppe af i en sigte.
  • Bring vand, salt og linser i kog i en gryde.
  • Kog linserne ved svag varme og under låg ca. 15 min. eller til de er møre.
  • Lad linserne dryppe af i en sigte.
Salat
  • Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits porrer og peberfrugter i ca. 2 min.
  • Vend de kogte linser i og svits i ca. 1 min.
  • Tag panden af varmen og tilsæt sojasauce, limesaft, salt og peber. Smag til.
Ved serveringen
  • Anret den lune salat med sky i portionsskåle.
  • Drys med ost og porretop og server straks med groft brød - så I kan "søbe" den gode sky op.

I stedet for sojasauce og limesaft, kan du bruge en færdig ponzu, der er en sojasauce tilsat citrussaft. Det kan være citron, lime eller yuzu (en asiatisk meget aromatisk citrusfrugt). Du kan udelade brødet og i stedet servere linsesalaten som tilbehør til fx bøffer fra grillen.

Linsesalaten også dejligt med tern af fx cheddar ost i stedet for salatost.

Energiindhold for hele retten:

9464 kJ / 2262 kcal

Næringsindhold pr. 100g

586 kJ / 140 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 19,9 % 6,9 g
Kulhydrat: 50,7 % 17,5 g
Fedt: 29,4 % 4,7 g

Ingredienser

Linser
2 dl Tørrede grønne linser, fx fra Puy (ca. 150 g)
1 liter Vand
1 tsk Groft salt
Salat
20 g Smør
3 Porrer i tynde skrå ringe (ca. 375 g)
1 Gul peberfrugt i korte strimler (ca. 150 g)
1 Rød peberfrugt i korte strimler (ca. 150 g)
½ dl Japansk sojasauce
1 spsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Salatost i tern
Pynt
Fintstrimlet porretop
Tilbehør
300 g Groft brød