Lun kyllingesalat med pitabrød og karrydressing

45 min
Lun kyllingesalat med pitabrød og karrydressing

Kylling og karry er altid en klassiker!

Ingredienser

4 Kyllingefileter (ca. 500 g)
½ liter Hønsebouillon
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Karrydressing

15 g Smør
1 spsk Karry
1 Rødløg i ringe (ca. 75 g)
1 Lille fintsnittet fed hvidløg
250 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Sirup eller honning
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Hoved salat, fx lolo bianco
1 Moden mangofrugt (ca. 400 g)
1 Agurk (ca. 350 g)

Tilbehør

6 Lune fuldkornspitabrød

Sådan gør du

Kyllingefileterne

  • Læg kyllingefileterne i en sauterpande med bouillon og lad dem simre under låg i ca. 12 min.
  • Drys fileterne med salt og peber og hold dem varme.

Karrydressing

  • Lad fedtstoffet blive varmt i en pande, tilsæt karry og lad det bruse af.
  • Svits rødløg og hvidløg i ca. 3 min.
  • Hæld løgene over i en skål og rør kvark i. Tilsæt citronsaft, sirup, ingefær, salt og peber. Smag til.

Serveringsforslag

  • Skyl og slyng salatbladene og skær mango og agurk i tynde skiver.
  • Skær kyllingekødet i skiver og anret med salat, mango, agurk og karrydressing.
  • Server med lune pitabrød.

Tip

  • Kom lidt vand i karrydressingen, hvis du synes den er for tyk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8907 kJ / 2129 kcal

Næringsindhold pr. 100g

341 kJ / 81 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 35,3 % 7,1 g
Kulhydrat: 50,5 % 10,1 g
Fedt: 14,2 % 1,3 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

https://www.arla.dk/opskrifter/lun-kyllingesalat-med-pitabrod-og-karrydressing/