Løgtærte
Løgtærte er nem at tilberede og består af få og enkle ingredienser. Opskriften på løgtærte kan nemt varieres med andre grøntsager og smages til med de krydderurter du foretrækker. Opskriften på løgtærte består af en sprød bund og et dejligt fyld med ost. Her har vi valgt en mozzarella i tern, men du kan bruge den ost du har. Løgtærte er velegnet som aftensmad, og passer også fint ind på et buffetbord eller til frokost. Du kan tage løgtærte med på picnic og i madpakken, for den smager også fint lun eller kold.
Ingredienser
Tærtedej
100 g
Koldt smør
|
|
---|---|
175 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1½ spsk
Vand
|
Fyld
25 g
Smør
|
|
---|---|
5
Løg i små tern (ca. 400 g)
|
|
2
Æg
|
|
1 dl
Mælk
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
100 g
Mozzarellaost i tern
|
|
¼ tsk
Revet muskatnød
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
Blandet salat af, fx blomkål, squash, gulerod og salatblade
|
---|
Sådan gør du
Tærtedej
Fyld
Du kan bruge tærtebund og fyld af æg, mælk, fløde, ost og krydderier som base for alle mulige forskellige tærter. Brug opskriften her og skift fx løgene ud med groftrevne gulerødder eller andre rodfrugter, broccoli og blomkål, porrer, svampe eller græskar - eller en blanding af flere. Er dine grøntsager blevet lidt trætte, kan du som regel få lidt sprødhed tilbage ved at lægge dem i vand med isterninger en halv times tid (bortset fra svampene). En ny dejlig tærte og du undgår madspild.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10588 kJ / 2531 kcal
Næringsindhold pr. 100g
669 kJ / 160 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 10,8 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 28,5 % | 11,2 g |
Fedt: | 60,7 % | 11 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.