Linsesalat med kokosdressing

Linsesalat med kokosdressing

30 min
Linsesalat med kokosdressing er en smuk og indbydende salat med masser af smag. Kokosmælk, ingefær, lime og koriander er nogle af de ingredienser som er i linsesalat med kokosdressing og som sender smagsløgene på rejse til varmere himmelstrøg. Server Linsesalat med kokosdressing i et stort flot fad eller portionsanrettet og server kokosdressingen ved siden af, så man kan komme lidt på salaten efterhånden som man spiser. En dejlig vegetarret, når vejret er lunt og fuglene synger.
https://www.arla.dk/opskrifter/linsesalat-med-kokosdressing/

Sådan gør du

Linser
  • Skyl linserne godt.
  • Kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 14 min. eller til de er møre (uden at koge ud).
  • Hæld linserne i en sigte og brus dem over med koldt vand.
Kokosdressing
  • Pisk imens alle ingredienserne sammen.
  • Stil kokosdressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. og smag til.
Salat
  • Bland salatblade, peberfrugter, melon, løg og linser.
  • Anret salaten i et stort fladt fad og pynt med korianderblade og cashewnødder.
  • Server kokosdressingen til salaten sammen med lunt naanbrød.

Du kan skifte melonen ud med 2-3 æbler i tern. Vend evt. æbleternen i lidt limesaft, så de ikke bliver brune.

Energiindhold for hele retten:

8359 kJ / 1998 kcal

Næringsindhold pr. 100g

387 kJ / 92 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 18,5 % 4,2 g
Kulhydrat: 64,1 % 14,6 g
Fedt: 17,4 % 1,8 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Linser
200 g Belugalinser eller tørrede grønne linser, fx fra Puy (ca. 2 dl)
¾ liter Vand
¾ tsk Groft salt
Kokosdressing
1 dl Madlavningsfløde
1 lille dåse light kokosmælk (ca. 165 ml)
2 tsk Fintrevet frisk ingefær
1 tsk Akaciehonning
1½ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 tsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Salat
1 liter Romainesalat revet i mindre stykker (ca. 100 g)
2 Røde peberfrugter i meget tynde strimler (ca. 300 g)
300 g Cantaloupemelon eller anden sød melon i tern
1 Rødløg i halve, meget tynde ringe (ca. 75 g)
1 dl Frisk koriander
50 g Cashewnødder
Tilbehør
240 g Lyst brød, fx naanbrød