Linsebøffer
30 min
•

Sprøde linsebøffer - en virkelig dejlig og super sprød vegetarbøf med røde linser og cheddarost. Linsebøfferne er både nemme og hurtige at tilberede, da kogetiden for røde linser er kort. Linsebøfferne har en skøn ostesmag og pankoraspen gør dem helt perfekt sprøde. Server linsebøffer i fx din burger.
Ingredienser
175 g
Tørrede røde linser eller gotlandslinser (ca. 375 g kogte)
|
|
---|---|
3 dl
Vand
|
125 g
Revet cheddarost
|
|
---|---|
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
|
|
2
Finthakkede fed hvidløg
|
|
1
Æg
|
|
1½ dl
Finvalsede havregryn
|
|
3 spsk
Hvedemel
|
|
1½ tsk
Paprika
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Til stegning
2 dl
Pankorasp
|
|
---|---|
3 spsk
Rapsolie
|
|
25 g
Smør
|
Server linsebøfferne med fx
Burgerboller, salat, chilimayo, hummus og syltede rødløg
|
---|
Sådan gør du
Tilsæt ekstra krydret smag til linsebøfferne med 2 spsk friskrevet ingefær og 1½ tsk garam masala. Linsebøfferne kan også tilsættes ca. 100 g revne grøntsager, fx gulerod, blomkål, knoldselleri m.
Du kan vælge at stege linsebøfferne i mindre fedtstof, men det gør dem mindre sprøde.
Du kan fryse linsefarsen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9914 kJ / 2370 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1024 kJ / 245 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 17,9 % | 10,8 g |
Kulhydrat: | 35,2 % | 21,2 g |
Fedt: | 46,9 % | 13 g |
Relateret video
Linsebøffer
De sprødeste vegetarbøffer til din burger.
