Lemon marengs med lemon curd
1 time 5 min
•
Lemon marengs med citrus-curd er en skøn dessert på påskebordet. De søde lemon marengs-reder er fyldt med blødt flødeskum, syrlig citrus-curd og farverig frugtsalat. Lav din egen citrus-curd og nyd resten på fx brød - eller vælg den nemme løsning og køb en god færdiglavet én af slagsen.
Ingredienser
Lemon curd
1 dl
Friskpresset citronsaft (ca. 2 citroner)
|
|
---|---|
200 g
Blødt smør i mindre stykker
|
|
175 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
2
Æg
|
Marengs
3
Æggehvider
|
|
---|---|
175 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
½ tsk
Eddike
|
Citrus-frugtsalat
1
Blodappelsin
|
|
---|---|
1
Appelsin
|
|
1
Clementin
|
|
1
Citron (usprøjtet)
|
|
2 spsk
Rørsukker
|
|
¼ tsk
Vaniljepulver
|
8 spsk
Lemon curd
|
|
---|---|
¼ liter
Piskefløde pisket til flødeskum
|
Sådan gør du
Lemon curd
Marengs
Citrus-frugtsalat
Opbevar den resterende lemon curd i køleskabet og brug den som smørrepålæg på brød eller som tilbehør til fx is eller pandekager. Du kan erstatte den hjemmelavede lemon curd med en færdiglavet lemoncurd af god kvalitet.
Citrus curd: Erstat halvdelen af citronsaften med klementin-, appelsin- eller grapesaft.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9709 kJ / 2321 kcal
Næringsindhold pr. 100g
969 kJ / 232 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 3,1 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 59,2 % | 33,7 g |
Fedt: | 37,7 % | 9,9 g |