Skærising

Udseende

Skærising er en langstrakt fladfisk. Den er rødbrunlig på oversiden og en hvidlig farve på undersiden og har en giftpig. Meget fast, hvidt kød.

Oprindelse

Den lever på 100 – 400 meters dybde og er udbredt i Nordatlanten. Den spiser orme, krebsdyr og muslinger.

Anvendelse

Den er velegnet til dampning og stegning.

Sæson

Hele året.

Næringsindhold

Skærising er en middelfed fisk, som er rig på n-3 fedtsyrer, enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer.

Næringsværdier pr. 100 g:

Energi: 441 kJ

Protein: 17,7

Kulhydrat: 0,0

Fedt: 4,0

Kilder

  • Havfisk og fiskeri af Bent J. Muus, Jørgen G. Nielsen, Preben Dahlstrøm, Bente O. Nyström. 1998
  • Ferskvandsfisk af Bent J. Muus og Preben Dahlstrøm
  • Politikens Fiskekogebog, Lars Kyllesbech
  • Den lille levnedsmiddeltabel
  • Kend din fisk, HORESTA
  • www.togangeomugen.dk
  • Karolines Køkken