Udseende
Skærising er en langstrakt fladfisk. Den er rødbrunlig på oversiden og en hvidlig farve på undersiden og har en giftpig. Meget fast, hvidt kød.
Oprindelse
Den lever på 100 – 400 meters dybde og er udbredt i Nordatlanten. Den spiser orme, krebsdyr og muslinger.
Anvendelse
Den er velegnet til dampning og stegning.
Sæson
Hele året.
Næringsindhold
Skærising er en middelfed fisk, som er rig på n-3 fedtsyrer, enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer.
Næringsværdier pr. 100 g:
Energi: 441 kJ
Protein: 17,7
Kulhydrat: 0,0
Fedt: 4,0
Kilder
Havfisk og fiskeri af Bent J. Muus, Jørgen G. Nielsen, Preben Dahlstrøm, Bente O. Nyström. 1998
Ferskvandsfisk af Bent J. Muus og Preben Dahlstrøm
Politikens Fiskekogebog, Lars Kyllesbech
Den lille levnedsmiddeltabel
Kend din fisk, HORESTA
Karolines Køkken