Pink Lady er meget sød i smagen, men har også lidt syrlighed. Æblet har smagsnoter af honning, vanilje og krydderier.
Pink Lady er et mellemstort, rundt, lidt aflangt æble. Skrællen er glat og glinsende. Bundfarven er gulgrøn og dækket af lyserød-rødlig farve med nister, når æblet er modent.
Frugtkødet er hvidt, sprødt og saftigt
Pink Lady er en æblesort, der blev udviklet i Australien i 1973. Det er en krydsning mellem Lady Williams og Golden Delicious.
Pink Lady egner sig ikke til dyrkning i Danmark, fordi det kræver et varmere klima.
Pink Lady æblet er først og fremmest et godt spiseæble. Men det kan også bruges i maden, både i det salte og det søde køkken.
Pink Lady har et højt indhold af C-vitamin, som beskytter dem mod brunfarvning, når de skæres ud til fx topping på en grønkålssuppe. Eller prøv disse opskrifter:
Pink Lady er god til kager og desserter. Hent inspiration i vores tema om æblekager.
Pink Lady kan holde sig i flere uger under de rette opbevaringsforhold. Æblet skal opbevares køligt og fugtigt.
Hele året.
Supermarkederne importerer Pink Lady fra Frankrig, Italien og Spanien i perioden november til maj og fra andre dele af verden, fx Chile, i den øvrige del af året..
Læs om næringsindholdet i æbler hos Fødevareinstituttet.