Hvad er det, tænker du måske? Men det er, som navnet antyder, blomst fra løg. Det kan både være almindelige løg, rødløg, purløg, porre eller alle mulige andre løg. Løgplanter sætter nemlig de flotteste, kuglerunde blomsterhoveder, som stikker yndigt op for enden af plantens tynde stængler og smalle blade.
Løg kom allerede til Europa i middelalderen, da de er lette at dyrke og ikke mindst at transportere. De stammer oprindeligt fra Centralasien, hvor de meget tidligt blev dyrket og fremavlet til nogle af de løgtyper, som vi kender i dag.
Purløgsblomster og andre lignende løgblomster er nogle af de deliciøse spiselige blomster. Mange ærgrer sig, når urtehavens purløg går i blomst, da det, hvis ikke man har klippet ned i tide, så er slut med purløg. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. De kønne løgblomster har en fin, sødmefuld løgsmag og kan med fordel bruges som drys oven på kartoffelsalat, tomatsalat, æggesalat med videre.
Hvis man fx i grønsags-kassen har nogle løg eller hvidløg, der begynder at spire, så er man allerede godt på vej. Spirende løg sættes i jorden eller en potte, når den værste frost er overstået. Løgplanten vil hurtigt vokse sig stor, og i løbet af juni begynder den at blomstre. Afhængig af vejret, og hvornår løget er sat, kan planten til tider stå med blomster frem til september.
Hele løgblomsten kan spises, men den er lidt stikkende og ikke rar at få i munden, så brug kun de små, lilla eller hvide kronblade.