Helstegt kylling er nem og enkel mad, som de fleste holder af. Kødet forbliver saftigt pga. skindets beskyttende effekt mod den direkte varme. Der er dog visse kritiske punkter ved stegning af hele kyllinger. Det gælder nemlig både om, at kyllingen er gennemstegt, brystet skal forblive saftigt, og i nogle tilfælde skal skindet også være sprødt. Gennemstegning er nødvendig for at sikre, at alle bakterier er dræbt, herunder specielt salmonella og campylobacter.
Hvor lang tid skal en kylling have i ovnen? Grundreglen for helstegning af kyllinger hedder ca.70 min ved 185 grader pr. kg fersk kylling. Lav evt. en test ved at vride let i låret samt stikke en stegenål i brystet. Saft og kød skal være lyst og ikke rosa.
Fedtprocenten i helstegt kylling med skind er relativt høj ca.10 g/100 g kød og ca. 5 g/100 g kød uden skind.
For at undgå at brystet steges tørt, kan man lægge kyllingen med brystet nedad ved ovnstegning eller opad ved grydestegning og grillstegning - det vil sige, så brystet vender væk fra varmekilden. På denne måde bliver brystet færdigt på samme tid som resten af fuglen.