
Kaffefløde er en mager flødetype og bruges traditionelt til at give mere fylde end mælk kan give. Kaffefløden kan bruges i kaffe, men kan også bruges i te, madlavning og desserter.
Fløde i kaffen
Mange mennesker bruger mælk i deres kaffe, men nogen foretrækker i stedet for at hælde fløde i. Når du putter kaffefløde i din kaffe, giver det en fyldigere fornemmelse og afrunder smagen anderledes, end mælk gør.
Kaffefløde er et produkt med 12, 10 eller 9 procent mælkefedt og er dermed mindre fed and andre flødeprodukter. Det er med til at give kaffefløden en let og frisk smag.
Hvad er forskellen?
Forskellen mellem kaffefløde, piskefløde og double cream er indholdet af mælkefedt. Når mælken ankommer til mejeriet, sies fløden fra i en centrifuge. Herefter standardiseres fløden ved igen at tilsætte den til skummetmælken indtil den ønskede fedtprocent er opnået.
Flødetyper
- Fløde 50: En ekstra fed fløde med 50 procent mælkefedt, som også kaldes double cream
- Piskefløde: Den klassiske fløde til flødeskum med 38 procent mælkefedt
- Madlavningsfløde: 18 procent eller 8 procent mælkefedt
- Kaffefløde: 12, 10 eller 9 procent mælkefedt
- Laktosefri fløde: Fløde uden laktose (mælkesukker)