
Udseende
Hornfisken kan kendes på sin aflange krop og sine grønne fiskeben, som skyldes et stof, som hedder vivianit. Dette stof er uskadeligt. Den bliver max. 1 meter lang og 2 kg. Fiskens kød er lyst med de grønne ben.
Oprindelse
Hornfisken lever i det østlige Atlanterhav fra det nordlige Norge til Sortehavet samt farvandene omkring De Britiske Øer og ind i Østersøen. Den lever af småsild, brisling, tobis, sperling, hvilling, rejer, blæksprutter og dens egen yngel.
Anvendelse
Den egner sig til at blive dampet, grillet og stegt.
Sæson
April – juni og august – september.
Næringsindhold
Hornfisken er en middelfed fisk, som er kendt for sine grønne ben. Den indeholder n-3 fedtsyrer, enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer og er rig på jod, selen og D-vitamin.
Næringsværdier pr. 100 g:
Energi: 466 kJ
Protein: 21,4
Kulhydrat: 0,0
Fedt: 2,7
Kilder
Havfisk og fiskeri af Bent J. Muus, Jørgen G. Nielsen, Preben Dahlstrøm, Bente O. Nyström. 1998
Ferskvandsfisk af Bent J. Muus og Preben Dahlstrøm
Politikens Fiskekogebog, Lars Kyllesbech
Den lille levnedsmiddeltabel
Kend din fisk, HORESTA
Kilde: Karolines Køkken