Golden Delicious er saftig med middel sødme, svag syrlighed og nogen aroma.
Det er et mellemstort æble med en tyk og sej skræl. Skrællens farve er grøn til grøngul, og frugtkødet er gulligt.
Golden Delicious stammer fra West Virginia i USA, hvor den blev fremavlet i begyndelsen af 1900-tallet.
Den blev dyrket kommercielt i Danmark fra 1938 og frem til 1987. Men produktionen ophørte, fordi den ikke trives så godt i vores klima, og har tendens til plantesygdomme.
Golden Delicious æblet er først og fremmest et godt spiseæble. Men det kan også bruges i maden, både i det salte og det søde køkken.
Prøv fx deinne opskrift på ristaffel eller bag æblebåde sammen med grøntsager som tilbehør til farsbrød.
Golden Delicious er god til kager og desserter. Hent inspiration i vores tema om æblekager.
Golden Delicious kan holde sig hele vinteren under de rette opbevaringsforhold. Skrællen kan blive rynket, hvis æblet har ligget længe. Opbevar æblet køligt og fugtigt.
Oktober - april. Da Golden Delicious importeres, er det muligt at købe det en stor del af året..
Læs om næringsindholdet i æbler hos Fødevareinstituttet.