Frillicesalat er en grøn pluksalat, som er fremavlet ved en krydsning mellem icebergsalat og frisésalat. Den har fine krusede og sprøde blade. Har du frillicesalat i køkkenhaven, kan du enten høste et helt hoved eller plukke de yderste blade efterhånden, som de bliver store. Så vil planten fortsætte med at vokse og danne nye blade.
Skyl salatbladene grundigt i rindende koldt vand, og dryp dem af på et viskestykke eller brug en salatslynge. Salater kan fra naturens hånd indeholde bakterier og virus på overfladen. Ved grundig skylning fjerner du op til 80 procent af disse, ifølge Fødevarestyrelsen. Frillicesalat er smagfuld og dekorativ i enhver salatskål. Du kan snitte bladene med en skarp kniv eller rive dem i småstykker og bruge dem på frokostbordet i salat, burgere eller wraps.
April - november.
Læs om næringsindholdet hos Fødevareinstituttet Da der ikke findes specifikke data for frillicesalat har vi valgt icebergsalat.