Et Discovery æble er mellemstort og rundt. Farven er lysende rød på solsiden og grønlig gul på skyggesiden.
Discovery æbler er faste, sprøde og let aromatiske.
Discovery æbler er en nyere sort, som kom til Danmark i 1960’erne. Æblet stammer fra Suffolk i England.
Discovery æbler er først og fremmest et fantastisk spiseæble, men det er også lækkert i salater - prøv fx disse:
Prøv det sprøde æble i en waldorfsalat. En æblesalat bidrager med syre og friskhed til simreretter fx gammeldags oksesteg - eller prøv en blomkålssalat med æbler, som harmonerer perfekt sammen med honningglaseret laks. Æblerne kan også steges sammen med tomater til en rustik spaghettiret
Æblerne skal ikke opbevares sammen med andre grøntsager eller frugter, da æbler indeholder ethylen, som fremskynder modningsprocessen. Æblerne skal opbevares køligt og fugtigt.
August - september
Se næringsindholdet i æbler hos Fødevareinstituttet.