Conference pære

Conference pære
Conference pære er den mest kendte pæresort i supermarkedet. Den kan fås som frisk frugt fra oktober og helt hen til maj måned, da den tåler lagring.

Udseende

Conference pæren har nissehuefacon. Farven er mat grøn med brunlige farvenuancer i skrællen. Pæren har et lille kernehus midt inde i frugtkødet. En mellemstor pære vejer ca. 100 gram.

Smag

Conference pære har en sød, krydret og saftig smag.

Oprindelse

Conference pæren stammer fra England, hvor det fik sit navn i 1885 ved en pære-konference arrangeret af det engelske haveselskab.

Anvendelse

Pærerne kan bruges som tilbehør til ostebordet, i desserter fx den klassiske pærer belle helene eller brug pærerne i en skøn pæretærte med ingefær. Pærerne er lækre i salater fx rødkålssalat med kødboller eller i vegetariske grønkålswraps med sprøde pærer. Pærerne kan holde sig i køleskab i nogle uger.

Botanik

Conference pæretræer er almindelige i danske haver og frugtplantager. Træet kræver bestøvning af et andet pæretræ. Pærer er i familie med æbler og tilhører kernefrugtfamilien.

Sæson

Oktober til november.

Næringsindhold

Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet.

Kilder