Clara Frijs pærer er middelstore og buttede runde. Skrællen er tynd, glat og skinnende. Farven er grøngul og ofte med en rødlig ”kind” på solsiden. Pæren har et lille kernehus midt inde i frugtkødet. En mellemstor pære vejer ca. 125 gram.
Clara Frijs har en sød og aromatisk smag. Når den er moden, er den sprød og saftig. Men nogen foretrækker at spise den, mens den stadig er umoden og hård.
Clara Frijs er en dansk pære fra 1858. Pæren blev opdaget ved en tilfældighed af kammerherre Carlsen, da han gik tur ved Skensved i nærheden af Køge i 1850’erne. Han begyndte at dyrke den og navngav den efter sin afdøde hustru Clara Frijs.
Spis Clara Frijs pærerne som frisk frugt i sæsonen. Pærerne kan bruges som tilbehør til ostebordet, desserter fx pærer i cognac med valnøddeskum eller kager. Pærerne er lækre i friske salater fx denne brombærsalat som tilbehør til mørbrad eller pæresalat med danabluecreme. Pærerne kan holde sig i køleskab i nogle uger.
August - oktober.
Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet