Skalotteløg vokser på næsten samme måde som hvidløg. Et sætteløg giver flere fed, der hænger sammen i roden. Skalotteløg er små, lidt aflange løg. De har en smuk violet farve under den tynde, brune skræl. Indeni har løget også violette hinder mellem lagene.
Skalotteløg har en mildere og mere delikat smag end zittauerløg. Smagen er både sød og krydret.
Skalotteløg anvendes ofte i de retter, hvor man også vil bruge rødløg eller zittauerløg. Da skalotteløgene er små, så bruger man dem med ofte i retter, hvor der ikke skal helt store mængder af løg i. Skalotteløg bliver meget hurtigt møre og skal kun steges i kort tid.
Karolines Køkkenskole
Den danske sæson for chalotteløg er fra juni til oktober, men importeres fra udlandet hele året.
Skalotteløg skal opbevares tørt og køligt, og holdbarheden er ca. tre måneder.
August – november.
Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet. Der findes ikke specifikke data for skalotteløg, så vi har valgt løg.