Den får lange krybende, tynde, hvide stilke, der vokser frem på et forgrenet rodnet. Når de små kødede blade for enden af stilkene får lys, bliver de mørkegrønne, og fra maj til august kommer der små hvide blomster, som sidder i klaser.
Brøndkarse har en let krydret og nøddeagtig smag, som minder om almindelig karse.
Brøndkarse er en flerårig plante, der er i slægt med blomsterkarse. Brøndkarse stammer fra Europa, Nordeuropa og Asien. I gamle romerske skrifter beskrives brøndkarsens sundhedsfremmende egenskaber, og i 1300-talllet begyndte man at dyrke den i Frankrig. I dag er det Tyskland, som er kendt for sin brøndkarseproduktion, som især foregår i drivhuse om vinteren.
Pynt på smørrebrød, i supper, kolde saucer, salater og til fisk. Brøndkarse bruges som pynt på smørrebrød, i sandwich, i supper, kolde saucer og til fiskeretter. Finthakket brøndkarse kan røres i smør, som serveres til kogt fisk. Brøndkarse kan også koges med i varme middagsretter.
Skal gro i skygge, gerne i rindende vand eller fugtig jord. Brøndkarse kan dyrkes i haven, helst hvor der er halvskygge og fugtig jord. Den gror gerne i rindende vand, fx ved et havebassin eller et vandløb. Den kan også dyrkes i en krukke, hvor man skal huske at vande ofte. Desuden vokser den vildt i den danske natur.
Den er uegnet til frysning og tørring.
Frisk brøndkarse forhandles i potter året rundt.
Brøndkarse er rig på C-vitamin og mineraler.
Lad være med at samle brøndkarse til madlavning fra forurenede vandløb i naturen. Planterne kan være inficerede med colibakterier, der kan give et maveonde. Saml heller ikke vild brøndkarse, hvis der græsser dyr, især får, langs vandløbet. For så kan man blive smittet af en livsfarlig leverparasit. Parasitten dør dog ved kogning.