Barbecuekrydderi indeholder en blanding af mange forskellige krydderier. Som regel er der paprika og cayennepeber i blandingen. Desuden kan der være spidskommen, muskatblomme, ingefær, rosmarin, timian, sort peber, sellerifrø og flere andre krydderier i mixet.
Ofte er der tilsat andre ingredienser som salt, tomat, hvidløg, løg og gærekstrakt.
Bemærk: Hvis salt er nævnt først i ingredienslisten, er det den ingrediens, der er mest af i produktet.
De fleste grillkrydderier indeholder også tilsætningsstoffer. Det kan være antiklumpningsmidler, fx siliciumdioxid, som tilsættes for at undgå at pulveret klumper sammen, og ofte er smagsforstærkeren, mononatriumglutaminat, tilsat. Den er kendt som det tredje krydderi, der tilsættes for at fremhæve smagen af de øvrige ingredienser i blandingen.
Som navnet antyder, så bruges barbecuekrydderi til at krydre kød, som steges på grill.
I handelen findes også mange forskellige grillmarinader og grillolier. De består, ligesom det tørrede grillpulver, af forskellige krydderier, som er opløst i olie, så de er klar til brug. De kan enten bruges til at marinere kødet med i nogle timer før stegning eller til at pensle på kødet under tilberedningen.
Det er nemt selv at blande et barbecuekrydderi eller lave en oliemarinade med de krydderier, som man foretrækker smagsmæssigt. Eller man kan krydre med de enkelte krydderier efter smag og behag.