Lasagne med spidskålsblade

Lasagne med spidskålsblade

1 time 5 min
Lasagne med spidskålsblade, er lasagne som du kender det, men med kålblade i stedet for lasagneplader. På den måde får du ekstra mange grøntsager. Lasagne med spidskålsblade er en lasagne med hakket oksekød. men der er masser af grøntsager i, så selvom det ikke er en vegetarret spiller grøntsagerne næsten en større rolle end kødet. Ostesaucen er lavet på hytteost. Det er let, da den blot skal røres sammen med de øvrige ingredienser. Så alt i alt er lasagne med spidskålsblade i den lette ende af lasagne-skalaen.
Se den {klassiske} version
https://www.arla.dk/opskrifter/lasagne-med-spidskalsblade/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kødsauce med grøntsager
  • Kom kødet i en gryde og brun det ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Tilsæt løg, gulerødder, squash og hvidløg og svits i ca. 3 min.
  • Kom hakkede tomater, tomatpuré og salt i og kog kødsaucen ved jævn varme i ca. 10 min. - rør af og til.
  • Tilsæt oregano og smag til.
Hytteostsauce
  • Vend hytteost, æggehvide, mozzarella, muskatnød og salt sammen.
Lasagne
  • Riv kålbladene i stykker på ca. 5 x 5 cm.
  • Del kødsaucen i 4 portioner.
  • Læg lasagnen sammen i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 30 cm). Start med et lag kødsauce, herefter ca. 100 g kålblade og 2 dl hytteostsauce. Gentag en gang.
  • Læg til sidst et lag kødsauce, resten af kålen, endnu et lag kødsauce og resten af hytteostsaucen. Drys med revet mozzarella og bag lasagnen midt i ovnen.
  • Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. inden serveringen.
Ved serveringen
  • Server lasagnen sammen med en salat af spinatblade vendt med fintstrimlet spidskål, salt og peber.

Du kan lave lasagnen med 12 tørrede lasagneplader. Så er det en god idé at tilsætte 1 dl vand eller bouillon til kødsaucen, da pladerne suger mere end kålbladene.

Energiindhold for hele retten:

7100 kJ / 1697 kcal

Næringsindhold pr. 100g

261 kJ / 62 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 52,4 % 8 g
Kulhydrat: 20,9 % 3,2 g
Fedt: 26,7 % 1,9 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Kødsauce med grøntsager
400 g Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
2 Finthakkede løg (ca. 150 g)
3 Store groftrevne gulerødder (ca. 225 g)
1 Groftrevet grøn squash (ca. 300 g)
4 Små finthakkede fed hvidløg
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
½ dl Koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
2 tsk Groft salt
3 spsk Hakkede oreganoblade
Hytteostsauce
500 g Hytteost
1 dl Æggehvide
100 g Revet mozzarellaost
½ tsk Fintrevet muskatnød
½ tsk Groft salt
Lasagne
300 g Spidskål
50 g Revet mozzarellaost
Tilbehør
salat af 100 g Babyspinatblade og lidt fintstrimlet spidskål drysset med salt og peber