Ca. 2½ time ved 80° - traditionel ovn.
Ca. 2½ time ved 80° - skru op til 225° og steg i yderligere ca. 15 min., midt i ovnen.
Har I ikke spist op, kan du lave den skønneste biksemad af dine rester. Start med at stege pommes frittes sprøde i en pande, tilsæt rester af svampesalat og varm igennem. Kom så til sidst oksemørbrad i mundrette stykker i - de skal blot varmes op, ikke steges igennem. Er der bearnaissauce tilovers smager det skønt ovenpå biksemaden. Alternativt kan du servere et spejlæg ovenpå.
87626 kJ / 20943 kcal
1157 kJ / 276 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 2,2 % | 1,5 g |
Kulhydrat: | 10 % | 6,8 g |
Fedt: | 87,8 % | 27,5 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
1
Oksemørbrad (ca. 2 kg)
|
|
---|---|
2 spsk
Rapsolie
|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
Groftkværnet peber
|
2 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
500 g
Portobello svampe i mindre stykker
|
|
500 g
Markchampignoner i kvarte
|
|
2 spsk
Æbleeddike
|
|
1000 g
Cherrytomater
|
|
4
Rødløg i tynde både (ca. 400 g)
|
|
4
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
20 stilke
Frisk timian
|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
2½ kg
Skrubbede bagekartofler
|
|
---|---|
2 liter
Neutral olie, fx rapsolie
|
|
2 spsk
Groft salt
|
6
Æggeblommer (ca. 1 dl)
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Bearnaiseessens
|
|
½ liter
Creme fraiche 38%
|
|
1 dl
Finthakkede estragonblade
|