Langtidsstegt kalvefilet og fyldte tomater

Langtidsstegt kalvefilet og fyldte tomater

1 time 5 min
Lækker nordisk inspireret hovedret - når der skal gøres noget ekstra.
https://www.arla.dk/opskrifter/langtidsstegt-kalvefilet-og-fyldte-tomater/

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 1 time og 5 min. ved 100°.

  • Del kalvefileten på langs i 2 stykker, rids kødets fedtkant og drys med salt og peber. Lad olien blive varm i en pande. Brun de 2 stykker kød på alle sider i ca. 3 min. og læg dem i en smurt bradepande.
Fyldte tomater
  • Del tomaterne på langs og skrab kernerne ud med en teske. Tør tomaterne godt i køkkenrulle og læg dem i bradepanden ved siden af de 2 stykker kalvefilet.
  • Læg baconternene i en kold pande og steg dem - først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Tilsæt løg og champignoner og steg i yderligere ca. 4 min., stadig ved jævn varme. Tilsæt fløde, ost, salt og peber. Lad blandingen koge i ca. 2 min. - rør af og til. Smag til. Fordel cremen i tomaterne og drys dem med rasp. Steg kød og tomater midt i ovnen.
  • Tag de 2 stykker kalvefilet ud efter ca. 55 min. og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°. Steg evt. kødet færdigt de sidste 10 min. Lad det stå tildækket mens tomaterne bliver grillede. Grill tomaterne øverst i ovnen til de er gyldne.
Ved serveringen
  • Skær kalvefileten i tynde skiver og anret dem på tallerkener sammen med de fyldte tomater.
  • De fyldte tomater kan også bruges til fx brunch.
Grill
  • Ca. 1 min.

Hvis man ønsker kødet mere gennemstegt, kan man vente med at tage kødet ud til det er 65°.

Energiindhold for hele retten:

10159 kJ / 2428 kcal

Næringsindhold pr. 100g

599 kJ / 143 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 35,4 % 12,5 g
Kulhydrat: 24,8 % 8,7 g
Fedt: 39,8 % 6,4 g

Ingredienser

800 g Kalvefilet med fedtkant - skåret af kalvekam
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Rapsolie
Fyldte tomater
4 Store blommetomater
50 g Bacon i små tern
1 Finthakket skalotteløg
50 g Finthakkede champignoner
½ dl Piskefløde
50 g Rødkitost - i små tern
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Rasp
Tilbehør
100 g Blandet grøn salat af hoved-, romaine- og egeløvsalat
240 g Flutes