Sæt stegen i en kold ovn. Indstil på 100° - traditionel ovn og steg flæskestegen i 2½-3 timer - eller til centrumstemperaturen er ca. 62°.
Er centrumstemperaturen 68°, og sværen ikke sprød, kan du tage sværen af flæskestegen og grille sværen i ovnen. Pak stegen uden svær ind, så den holder sig varm imens.
15078 kJ / 3604 kcal
597 kJ / 143 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 32,6 % | 11,5 g |
Kulhydrat: | 0 % | |
Fedt: | 67,4 % | 10,9 g |
Der findes flere metoder til at opnå knasende sprødt svær. Karolines Køkkenskole viser dig her én metode, hvor du koger fedtet fra flæskesværen i vand. Dette sikrer dig en perfekt flæskesteg med sprød svær.
1½ kg
Grisekam med ridset svær
|
|
---|---|
1½ spsk
Groft salt
|
|
12
Laurbærblade
|
|
1 liter
Vand
|