Lammekølle

2 timer
Arbejdstid: 15 min
Lammekølle

Få den perfekte opskrift på stegt lammekølle med hvidløg og rosmarin. Lammekøllen steges langsomt i ovnen hvilket sikrer mørt og saftigt kød med masser af smag. Lammekøllen smager godt med både flødekartofler, tzatziki, ratatouille, tomatsalat og anden salat med salatost. Perfekt til påskefrokosten eller en hyggelig middag.

Ingredienser

1 Lammekølle (ca. 1½ kg)
5 Rosmarinkviste
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
5 Små hele fed hvidløg
50 g Smeltet smør

Sådan gør du

  • Gnid lammekøllen med rosmarin, salt og peber. Skær hvidløgsfeddene i kvarte, lav små huller i lammekøllen og stik hvidløgsstykkerne heri.
  • Læg kødet på ovnens rist over bradepanden.
  • Fordel smørret på lammekøllen og brun den i ovnen i 20 minutter ved 225° Skru ned på 125° og steg lammekøllen færdig ca. 1 time og 20 min. ved 125° - traditionel ovn..
  • Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 68°.
  • Tag lammekøllen ud og hold den varm til servering. Skær kødet i skiver og server.
Serveringsforslag

Klassikeren over dem alle til lammekølle - en opdateret flødekartoflermed porre, løg og masser af smag.

Ønsker du lammekøllen mere eller mindre stegt - så se den vejledende centrumstemperatur her: Rosastegt: 62 - 65 grader. Medium: 66 - 69 grader. Gennemstegt: 70 -72 grader. Bemærk at det er vigtigt at stegetermometeret sidder i centrum af køllen. Vær også opmærksom på at jo varmere ovnen er, jo mere vil centrumtemperaturen stige efter at lammekøllen er taget ud af ovnen.

Kan man stege lammekølle dagen før?

Vi anbefaler, at du steger lammekøllen på dagen for det bedste resultat. Hvis lammekøllen steges dagen før, så anbefaler vi, at du luner stegen i en gryde med låg og tilsætter 2 dl vand. Lun stegen i ovnen ved 120° i ca. 45-60 min.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12858 kJ / 3073 kcal

Næringsindhold pr. 100g

614 kJ / 147 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 53,4 % 19,3 g
Kulhydrat: 0,8 % 0,3 g
Fedt: 45,8 % 7,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/lammekolle/