Lammekølle

Få den perfekte opskrift på stegt lammekølle med hvidløg og rosmarin. Lammekøllen steges langsomt i ovnen hvilket sikrer mørt og saftigt kød med masser af smag. Lammekøllen smager godt med både flødekartofler, tzatziki, ratatouille, tomatsalat og anden salat med salatost. Perfekt til påskefrokosten eller en hyggelig middag.
Ingredienser
1
Lammekølle (ca. 1½ kg)
|
|
---|---|
5
Rosmarinkviste
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
5
Små hele fed hvidløg
|
|
50 g
Smeltet smør
|
Sådan gør du

Klassikeren over dem alle til lammekølle - en opdateret flødekartoflermed porre, løg og masser af smag.
Ønsker du lammekøllen mere eller mindre stegt - så se den vejledende centrumstemperatur her: Rosastegt: 62 - 65 grader. Medium: 66 - 69 grader. Gennemstegt: 70 -72 grader. Bemærk at det er vigtigt at stegetermometeret sidder i centrum af køllen. Vær også opmærksom på at jo varmere ovnen er, jo mere vil centrumtemperaturen stige efter at lammekøllen er taget ud af ovnen.
Kan man stege lammekølle dagen før?
Vi anbefaler, at du steger lammekøllen på dagen for det bedste resultat. Hvis lammekøllen steges dagen før, så anbefaler vi, at du luner stegen i en gryde med låg og tilsætter 2 dl vand. Lun stegen i ovnen ved 120° i ca. 45-60 min.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12858 kJ / 3073 kcal
Næringsindhold pr. 100g
614 kJ / 147 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 53,4 % | 19,3 g |
Kulhydrat: | 0,8 % | 0,3 g |
Fedt: | 45,8 % | 7,6 g |
Tilbehør til lammekølle
