Lammekølle

Lammekølle

2 timer
Arbejdstid: 15 min
Lammekølle i ovn stegt til perfektion. Brun først lammekøllen ved 225 grader, skru ned og steg færdig ved 125 grader. Det er opskriften på en perfekt stegt og lyserød lammekølle, som giver super lækkert, mørt og saftigt kød. Lam hører foråret og påsken til og lammekølle smager godt med både flødekartofler, tzatziki, ratatouille, tomatsalat og anden salat med salatost.
https://www.arla.dk/opskrifter/lammekolle/

Sådan gør du

  • Gnid lammekøllen med rosmarin, salt og peber. Skær hvidløgsfeddene i kvarte, lav små huller i lammekøllen og stik hvidløgsstykkerne heri.
  • Læg kødet på ovnens rist over bradepanden.
  • Fordel smørret på lammekøllen og brun den i ovnen i 20 minutter ved 225° Skru ned på 125° og steg lammekøllen færdig ca. 1 time og 20 min. ved 125° - traditionel ovn..
  • Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 68°.
  • Tag lammekøllen ud og hold den varm til servering. Skær kødet i skiver og server.

Lammekølle passer bare så godt med flødekartofler til lammekølle.

Ønsker du lammekøllen mere eller mindre stegt - så se den vejledende centrumstemperatur her: Rosastegt: 62 - 65 grader. Medium: 66 - 69 grader. Gennemstegt: 70 -72 grader. Bemærk at det er vigtigt at stegetermometeret sidder i centrum af køllen. Vær også opmærksom på at jo varmere ovnen er, jo mere vil centrumtemperaturen stige efter at lammekøllen er taget ud af ovnen.

Energiindhold for hele retten:

12857 kJ / 3073 kcal

Næringsindhold pr. 100g

614 kJ / 147 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 53,4 % 19,3 g
Kulhydrat: 0,8 % 0,3 g
Fedt: 45,8 % 7,6 g

Ingredienser

1 Lammekølle (ca. 1½ kg)
5 Rosmarinkviste
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
5 Små hele fed hvidløg
50 g Smeltet smør