Lammekølle
Lammekølle i ovn stegt til perfektion. Brun først lammekøllen ved 225 grader, skru ned og steg færdig ved 125 grader. Det er opskriften på en perfekt stegt og lyserød lammekølle, som giver super lækkert, mørt og saftigt kød. Lam hører foråret og påsken til og lammekølle smager godt med både flødekartofler, tzatziki, ratatouille, tomatsalat og anden salat med salatost.
Ingredienser
1
Lammekølle (ca. 1½ kg)
|
|
---|---|
5
Rosmarinkviste
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
5
Små hele fed hvidløg
|
|
50 g
Smeltet smør
|
Sådan gør du
Lammekølle passer bare så godt med flødekartofler til lammekølle.
Ønsker du lammekøllen mere eller mindre stegt - så se den vejledende centrumstemperatur her: Rosastegt: 62 - 65 grader. Medium: 66 - 69 grader. Gennemstegt: 70 -72 grader. Bemærk at det er vigtigt at stegetermometeret sidder i centrum af køllen. Vær også opmærksom på at jo varmere ovnen er, jo mere vil centrumtemperaturen stige efter at lammekøllen er taget ud af ovnen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12857 kJ / 3073 kcal
Næringsindhold pr. 100g
614 kJ / 147 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 53,4 % | 19,3 g |
Kulhydrat: | 0,8 % | 0,3 g |
Fedt: | 45,8 % | 7,6 g |