Lammekølle passer bare så godt med flødekartofler til lammekølle.
Ønsker du lammekøllen mere eller mindre stegt - så se den vejledende centrumstemperatur her: Rosastegt: 62 - 65 grader. Medium: 66 - 69 grader. Gennemstegt: 70 -72 grader. Bemærk at det er vigtigt at stegetermometeret sidder i centrum af køllen. Vær også opmærksom på at jo varmere ovnen er, jo mere vil centrumtemperaturen stige efter at lammekøllen er taget ud af ovnen.
12857 kJ / 3073 kcal
614 kJ / 147 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 53,4 % | 19,3 g |
Kulhydrat: | 0,8 % | 0,3 g |
Fedt: | 45,8 % | 7,6 g |
1
Lammekølle (ca. 1½ kg)
|
|
---|---|
5
Rosmarinkviste
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
5
Små hele fed hvidløg
|
|
50 g
Smeltet smør
|