Lammefilet med tapenade og lun salat
1 time
•
&format=webp)
Lammefilet betegnes som den "fine" udskæring på lammet. Lammefilet skal behandles nænsomt, og skal selvfølgelig rosasteges. Men på trods af det "fine" røde kød, har lammefilet en kraftig og fyldig smag. En smag, der sagtens kan bære andre kraftige smage, som fx rosmarin, salatost og soltørrede tomater. Og det er netop de smage som lammefileten her bliver komplementeret af. En kombination de fleste holder meget af.
Ingredienser
1 kg
Små faste kartofler
|
|
---|---|
1 spsk
Olie
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Lammefilet
1 spsk
Olie
|
|
---|---|
2
Lammefileter (ca. 500 g)
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tapenade
75 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
1 dl
Rasp
|
|
1 spsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
20 g
Smør - smeltet
|
Lun salat
100 g
Grofthakkede semidried tomater
|
|
---|---|
100 g
Cherrytomater i halve
|
|
1 liter
Blandet salat, fx roucola, spinatblade og rødbedeblade
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Lammefilet
Tapenade
Lun salat
Ved serveringen
Lammefilet med tapenade kan også serveres med en salat med marinerede bønner og et godt brød til. Tapenaden kan bruges på andre fine kødstykker - fx kalvefilet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9804 kJ / 2343 kcal
Næringsindhold pr. 100g
448 kJ / 107 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 28,7 % | 7,6 g |
Kulhydrat: | 45,4 % | 12 g |
Fedt: | 25,9 % | 3,1 g |
