Lammefilet med tapenade og lun salat

Lammefilet med tapenade og lun salat

1 time
Lammefilet betegnes som den "fine" udskæring på lammet. Lammefilet skal behandles nænsomt, og skal selvfølgelig rosasteges. Men på trods af det "fine" røde kød, har lammefilet en kraftig og fyldig smag. En smag, der sagtens kan bære andre kraftige smage, som fx rosmarin, salatost og soltørrede tomater. Og det er netop de smage som lammefileten her bliver komplementeret af. En kombination de fleste holder meget af.
https://www.arla.dk/opskrifter/lammefilet-med-tapenade-og-lun-salat/

Sådan gør du

Bagetid for kartofler:

Ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn.

Stegetid for lammefileter:

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn,

  • Skrub kartoflerne, skær dem i halve og vend dem med olie, salt og peber.
  • Læg kartoflerne i en bradepande med bagepapir og bag dem midt i ovnen.
  • Tag kartoflerne ud og hold dem varme. Skru ovnen ned til 175°.
Lammefilet
  • Lad imens olien blive varm i en pande.
  • Drys lammefileterne med salt og peber og brun dem på alle sider ved kraftig varme (ca. 3 min. i alt). Læg lammefileterne på en plade med bagepapir.
Tapenade
  • Smuldr osteternene og rør dem sammen med rasp, rosmarin og smør.
  • Smør tapenaden på de brunede lammefileter - brug evt. fingrene.
  • Steg lammefileterne midt i ovnen.
Lun salat
  • Vend de varme kartofler med tomater, salat, salt og peber og smag til.
Ved serveringen
  • Skær lammefileterne i tykke skiver og anret dem på tallerkener sammen med den lune salat. Server straks.

Lammefilet med tapenade kan også serveres med en salat med marinerede bønner og et godt brød til. Tapenaden kan bruges på andre fine kødstykker - fx kalvefilet.

Energiindhold for hele retten:

10170 kJ / 2431 kcal

Næringsindhold pr. 100g

465 kJ / 111 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 26,2 % 7,2 g
Kulhydrat: 43,8 % 12 g
Fedt: 30 % 3,8 g

Ingredienser

1 kg Små faste kartofler
1 spsk Olie
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Lammefilet
1 spsk Olie
2 Lammefileter (ca. 500 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tapenade
75 g Salatost i tern
1 dl Rasp
1 spsk Finthakket frisk rosmarin
20 g Smør - smeltet
Lun salat
100 g Grofthakkede semidried tomater
100 g Cherrytomater i halve
1 liter Blandet salat, fx roucola, spinatblade og rødbedeblade
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber