Lammecurry

1 time 35 min
Arbejdstid: 30 min
Lammecurry

Denne lammecurry består af lammebov, hvidløg, garam masala, spidskommen og karry. Det giver en dejlig krydret smag med som bliver rundet af med enyoghurtblandingen der tilsættes til sidst. Lammecurry er en nem gryderet som kan laves dagen før - så er det nemt at byde på indisk mad.

Ingredienser

30 g Smør
1 Grofthakket løg
1 Lille knust fed hvidløg
1 tsk Garam masala
1 tsk Karry
½ tsk Stødt spidskommen
500 g Lammebov i mindre stykker
1 dåse Hakkede tomater
1 dåse Koncentreret tomatpuré
1 dl Vand
500 g Grøn squash i mindre stykker
1 dl Græsk yoghurt
½ spsk Friskpresset citronsaft
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Pynt

Frisk koriander

Tilbehør

4 dl Brune ris, parboiled
Stærk mangochutney, fx spicy bengal

Sådan gør du

  • Lad smørret blive godt varmt i en sauterpande, uden at det bruner. Steg løg og hvidløg i ca. 1 min.
  • Kom krydderier og kød i panden og brun det i ca. 3 min.
  • Tilsæt tomater, tomatpuré og vand. Bring retten i kog og kog den ved jævn varme og under låg i ca. 1 time - eller til kødet er mørt.
  • Tilsæt squash, yoghurt, citronsaft, salt og peber og lad lammecurryen koge, stadig ved jævn varme og under låg, i ca. 5 min.
  • Smag til, pynt med koriander og server straks sammen med ris og chutney.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10402 kJ / 2486 kcal

Næringsindhold pr. 100g

384 kJ / 92 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 24,5 % 5,5 g
Kulhydrat: 48,1 % 10,9 g
Fedt: 27,4 % 2,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/lammecurry/