Laktosefri risalamande

9 timer
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Laktosefri risalamande

Risalamande med kirsebærsauce hører til i julemåneden hos de fleste. Her i en laktosefri variant. Der findes et utal af måder at lave risalamande på, og hver familie har sine risalamandetraditioner. Her kommer vores bud på en lækker risalamande; semisød og godt med flødeskum. Husk mandlen juleaften og velbekomme!

Gem
Del
Print
https://www.arla.dk/opskrifter/laktosefri-risalamande/

Ingredienser

8 personer

Risengrød

3 dl Vand
180 g Grødris (ca. 2½ dl)
1 liter Laktosefri sødmælk

Risalamande

100 g Smuttede mandler
2 spsk Sukker
¼ tsk Vaniljepulver
½ liter Laktosefri piskefløde

Tilbehør

4 dl Færdig kirsebærsauce

Sådan gør du

Risengrød

  • Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring.
  • Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg på. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til næste dag.

Risalamande

  • Tag en mandel fra og hak resten (gem lidt til pynt).
  • Rør risengrød, sukker, vaniljepulver og de hakkede mandler sammen.
  • Pisk fløden til et let skum og vend ca. ⅓ af flødeskummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden sammen med den hele mandel - hold evt. noget tilbage, hvis du foretrækker din risalamande lidt fastere i konsistensen.
  • Smag risalamanden til og stil den tildækket i køleskabet til servering. Pynt med lidt mandler og server med kold eller varm kirsebærsauce.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Brug altid sødmælk, det giver det bedste resultat. Sørg for at koge grøden ved meget lav varme, så forbliver grøden hvid. Får den for meget varme, kan den blive gullig i farven.

Risalamanden kan smages til med mere sukker eller det kan udelades helt - alt efter hvor sød man kan lide sin risalamande. Risalamanden kan også tilsættes lidt rom eller sherry eller flere mandler. Rist evt. de smuttede mandler - det intensiverer smagen.

Du kan lave risalamanden dagen før.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17438 kJ / 4168 kcal

Næringsindhold pr. 100g

708 kJ / 169 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 7,8 % 3,3 g
Kulhydrat: 34,9 % 14,5 g
Fedt: 57,3 % 10,9 g